Protesterna mot Cellino tilltar

17 februari, 2016 - Robin Persson

Leeds fansen har tröttnat på kontroversielle ägaren Massimo Cellino och rösterna som kräver att han säljer klubben blir allt fler. Inför måndagskvällens match mot Middlesbrough lanserade protestgruppen “Time To Go Massimo” sin senaste kampanj genom att projicera en serie bilder på Elland Roads East Stand framför Skysports tv-kameror.

Förra veckan köpte gruppen reklamplatser utanför Elland Road och satte upp affischer med kända citat och löften (som inte infriats) av Cellino. Klubben svarade med att ta till rättsliga åtgärder och hävdade att det var trakasserier. Reklamfirman fick kalla fötter och affischerna togs senare ned.

Inför steg två tog man kontakt med Yorkshire polisen som inte hade några invändningar att komma med mot protesten. Mellan 06:30 och 10:00 ställde man upp en projektor i en skåpbil på Lowfields Roads parkering och projicerade en serie bilder på East Stands kortsida, allt framför tv-kamerorna som kablade ut bilderna. Nyheten fick stor uppmärksamhet och Skysports, BBC, Daily Mail med flera snappade upp händelsen.

Protesten finansierades av supportrar som tröttnat på hur den kontroversielle Massimo Cellino styr klubben. Italienaren har tidigare varit avstängd av The Football League på grund av skattebrott i hemlandet och flera rättegångar väntar. Kontroverserna och antalet sparkade tränare har avlöst varandra på löpande band under hans tid i klubben.

I en tv intervju med en italiensk tidning sade han nyligen att han straffade Leeds fansen för att de ropat på hans avgång genom att höja biljettpriserna, något han senare avfärdat som ett skämt i Yorkshire Evening Post.

Nya uppgifter har kommit fram i bråket mellan Leeds United och tv-bolagen som sänder The Championship. Matchen mot just Middlesbrough flyttades från en lördag till måndag till många supportrars ilska. Från Skandinavien hade hundratals supportrar bokat flyg och hotell, för att sent få se matchen byta speldag. De nya uppgifterna avslöjar hur klubben fick möjligheten till tidig avspark på ordinarie speldatum, men att Leeds United nekade. Huruvida Massimo Cellino tar striden mot tv-bolagen för supportrarnas skull, eller sitt eget egos räkning kan vi förstås bara spekulera i.

Vid bra väderförhållanden i nästa hemmamatch väntas protesterna mot italienaren fortsätta med ett flygplan som kommer cirkulera kring Elland Road med buskapet “Time To Go Massimo”.

 

Kommentera