QPR – Leeds 3-0

7 augusti, 2016 - Fredrik Karlsson

Antiklimax för Leeds i säsongspremiären när man blev utskåpade i huvudstaden av Queens Park Rangers.

Startelvan bjöd oss inte på några större överraskningar och Rob Green tog plats mellan stolparna medan Wood fick startplatsen som spets. Något uppseendeväckande var dock att unge mittfältaren Ronaldo Vieira fanns med i startelvan och fick därmed göra sin första tävlingsmatch från start för Leeds. Nyförvärvet Pablo Hernandez fanns inte med i truppen då han fortfarande väntar på arbetstillstånd.

Stämningen var på topp på Loftus Road dit över 3,000 Leedssupportrar tagit sig för att heja fram laget.

1-0 Onuoha (4’)
2-0 Chery (73’)
3-0 Polter (90+4’)

QPR: Smithies – Onuoha, Caulker, Hall, Bidwell – Luongo, Henry – Gladwin (Cousins 56’), Chery (Perch 87’), Shodipo (El Khayati 68’) – Polter

Bänk: Ingram, Lynch, Perch (In 87’), Cousins (In 56’), El Khayati (In 68’), Washington, Kpekawa

Leeds: Green – Berardi (Coyle 22’), Bamba, Bartley, Taylor– Diagouraga, Vieira – Dallas, Grimes (Antonsson 61’), Roofe (Sacko 75’) – Wood

Bänk: Turnbull, Coyle (In 22’), Cooper, Phillips, Mowatt, Sacko (In 75’), Antonsson (In 61’)

Domare: Oliver Langford
Varningar: Gladwin, Bidwell (QPR), Grimes (Leeds)
Publik: 16,764 (3,213 Leeds)

Första halvlek

Det blev en mardrömsstart för Leeds där hemmalaget redan i den fjärde minuten kunde få in bollen i nät efter tumult vid en hörna. Det var Rob Green som i ett trängt läge misslyckades med att boxa bort bollen som istället föll för Nedum Onuoha som på kunde få bollen över mållinjen.

Leeds var spelmässigt underlägsna under hela den första halvleken och QPR hade flera bud på 2-0 dels via en stolpträff som inträffade när Ronaldo Vieira rensade bollen på Tjaronn Chery och lite senare genom ännu en stolpträff när Sebastian Polter testade lyckan efter ett slarvigt uppspel från Sol Bamba.

För Leeds kom halvlekens första och egentligen enda läge på stopptid när Stuart Dallas drog till på halvvolley inne i straffområdet, bollen drog dock en bra bit över ribban.

Andra halvlek

Den andra halvleken inleddes någorlunda starkare och Leeds såg ut att göra ett riktigt försök till att ta sig in i matchen. Spelmässigt såg det bättre ut men när man väl tog sig till den sista tredjedelen av planen saknades det för dagen den nödvändiga kvalitén för att komma till bra lägen.

QPR hade inte lika många chanser i den andra halvleken som i den första, men kunde trots det sätta 2-0 på straffspark i den 73e minuten efter att unge Ronaldo Vieira kommit fel in i en duell.

Marcus Antonsson hade kommit in i spel efter en dryg timmes spel och han fick också matchens stora chans när han blev helt frispelad med Alex Smithies. Antonsson valde att med vänstern försöka lägga in bollen vid den bortre stolpen men avslutet smet strax utanför.

Lagkapten Sol Bamba gjorde en väldigt svag insats och fanns ingenstans att finna när Lewie Coyle på stopptid ropade på understöd i en duell med Sebastian Polter. Tysken lyckades sedermera vinna bollen och smackade upp den i nättaket till 3-0 för QPR och ridå för Leeds.

En minst sagt trist inledning för laget som nu får samla krafterna och visa prov på bättre saker när man ställs mot Fleetwood Town i ligacupen på onsdag.

Kommentera