Radrizzani köper stor andel i Leeds United

4 januari, 2017 - Fredrik Karlsson

Rejäla nyheter publicerades under eftermiddagen när klubben annonserade att Massimo Cellino sålt 50 % av sina andelar i klubben till Aser Group Holding vars ordförande är Andrea Radrizzani.

Försäljningen har varit på gång under en längre tid och gick alltså i lås idag. Baserat på tidigare uppgifter är målet för Radrizzani att till sommaren skaffa sig en majoritet i ägarskapet i klubben.

Den 42 årige italienaren är grundare och ordförande för Aser Group Holding och är dessutom medgrundare till sport och media företaget MP & Silva.

Radrizzani själv är väldigt nöjd med avtalet och försäkrar även Leedsfansen att han har fullt förtroende för Garry Monk.

Jag är väldigt nöjd över att ha förvärvat 50 % i en så pass prestigefull klubb som Leeds United. Jag är exalterad över utmaningen framför mig och jag kommer jobba tillsammans Massimo och alla andra i klubben för att göra Leeds United så framgångsfulla som möjligt.

 – Jag är fullt medveten om det stora arvet och traditionerna kring Leeds United och jag kommer sträva efter att vara en passande ägare å vägnar för de tusentals Leedssupportrarna som är livskraften i den här klubben.

 – Genom att ha arbetat inom sportindustrin i många år har jag utvecklat en stor passion för den engelska fotbollen och jag är ärad över att ha blivit delägare i en av landets största klubbar.

 – Jag är väldigt imponerad med jobbet Garry Monk har gjort den här säsongen och jag kommer göra allt jag kan för att stödja honom och laget i deras frammarsch.

 – Mina direkta prioriteringar över de kommande veckorna är att träffa Garry och laget, personalen vid Elland Road och Thorp Arch, supportrar, representanter, före detta spelare och media.

Kommentera