Radrizzani sågar truppen: ”Vi gav dem allt”

13 mars, 2018 - Fredrik Karlsson

Förlusterna hopar sig och nu tycks bägaren ha runnit över för klubbens ägare Andrea Radrizzani som öppet kritiserat spelarnas inställning under de senaste månaderna.

Det är i en intervju med TalkSport som Radrizzani tog till hårda ord när han vädrade sin frustration över lagets genomklappning från och med december och framåt.

– Lagets plockades samman under sommaren och gjorde bra ifrån sig fram till slutet av december. Jag var nöjd med resultaten men dessvärre så förstörde vi allt i januari.

– Vi måste lära oss av våra misstag, jag själv i första hand. Jag är den främsta personen som är ansvarig för den här situationen tillsammans med min ledning. Men spelarna har också en stor del i de här resultaten.

– Vi gav dem allt möjligt för att kunna fokusera på fotbollen. Som klubb gav vi dem stöd i allt. Vi gav dem långa kontrakt, vi gav dem stöd med ett träningsläger i Spanien mitt under säsongen. Vi gav dem allt de ville ha men fick inte tillbaka deras vilja, passion eller kämparanda.

Det som enligt Radrizzani ska ha fått tålamodet att brista var den usla insats som laget stod för i 3-0 förlusten mot Middlesbrough på Riverside Stadium för några veckor sedan.

– För mig var det säsongens lågvattenmärke eftersom det inte fanns någon vilja, passion eller kämparanda. Jag vill inte ha spelare i mitt lag som representerar Leeds United med den inställningen. Jag hoppas att de kan lära sig och vara med mig nästa år, spela bättre och med mer hängivelse.

– Jag möter gärna spelarna ansikte mot ansikte för att säga samma sak eftersom de måste veta vad klubben tycker om säsongen.

Kommentera