Radrizzani vill bygga långsiktigt och stegvis

14 januari, 2017 - Fredrik Karlsson

Klubbens nya delägare Andrea Radrizzani har precis hållit sin första presskonferens. Vi bjuder här på några utdrag från denna.

Den italienske affärsmannens delägarskap i klubben tillkännagavs i början av månaden men under dagens presskonferens förklarade Massimo Cellino att man varit i kontakt med honom sedan maj för att underrätta om värvningar med mera.

Under det pågående transferfönstret kommer Radrizzani vara desto mer delaktig och utesluter inte att det kan bli några värvningar.

 – Vi har en samspelt grupp. För tillfället jobbar vi på att få in en eller två nyförvärv. Fotboll visar ofta att pengar inte alltid betyder framgång.

Vi måste följa Garrys riktning på transfermarknaden och diskutera med honom om vad vi behöver.

Här passar även Cellino på att flika in med en kommentar om viss återhållsamhet.

– Vi har många spelare och ibland kan värvningar snarare skada klubben.

 Radrizzani förklarade också sina långsiktiga planer för klubben där han säger att han vill ge klubben en stabil tillvaro och utveckla den till en ”modern fotbollsklubb.”

Jag är tacksam till Massimo som ger mig den här möjligheten. Mitt första mål blir att bringa mer stabilitet till klubben och att stegvis göra Leeds till en modern fotbollsklubb.

Jag tror att jag kan tillföra entusiasm, beslutsamhet och vision. Jag har en klar uppfattning om vad Leeds behöver.

Det är inte lätt att styra en klubb som går med förlust varje år. Vi måste finna rätt balans mellan ledning och infrastruktur. Klubben är gammal i termer av faciliteter och tjänster. Det finns mycket att göra. Det är en stor utmaning.

Italienaren bjöd även på positiva kommentarer angående ett potentiellt köp av Elland Road.

Det finns definitivt på vår agenda att utvärdera möjligheten att köpa tillbaka arenan.

 Många förväntar sig att Radrizzani ska ta fullt ägarskap av klubben till sommaren och under presskonferensen berättar Cellino att Radrizzani har en längre framtid hos klubben än vad han har.

Andrea har stor erfarenhet. Han är yngre och är därför bra för framtiden. Det här är hans dag. Siffrorna i den här ligan är lite skrämmande. Det krävs mycket pengar för att fixa klubben. Han har en längre framtid än vad Leeds har med mig.

1 Kommentar

  1. sportcarl1

    Bara läst en hel del av hans uttalanden. Och det kan nog bli bra detta. Läste en artikel i Daily mail som citerade vad han hade att säga och han verkar bra. Det som fick mina ögonbryn att höjas lite var Daily mails påstående att Radrizzanis har option att köpa de återstående 50% i sommar om vi stannar i championship dock inte om vi går upp i PL.men som sagt Daily mail som skrivit detta

Kommentera