HOTELL

Hotell

Med över 40 hotell har Leeds något att erbjuda alla, oavsett budget. Bland de allra billigaste alternativen finns exempelvis Ibis, som med sina enkla men fräscha rum kan kosta så lite som 250 kr/natt och person. Kompromissen blir att man hamnar något utanför stadskärnan (10 minuters promenad).

Är man beredd att betala lite mer för ett bekvämt boende centralt (3-4 stjärnor) är Cosmopolitan, Park Plaza, Novotel samt Queens exempel på populära alternativ. Priserna kan variera, men brukar vanligtvis ligga någonstans kring 500 kr/natt och person. Bland de dyrare och mer exklusiva alternativen finns de välkända hotellkedjorna Marriot och Hilton.

Ett bra tips är att besöka Booking.com och söka på boenden. Med lite tur går det ofta att hitta riktigt fina erbjudanden där frukost exempelvis kan ingå i priset.

Clayton Hotel

En annan klassiker där vi bott ett antal gånger är det 4-stjärniga Clayton Hotel Leeds. (Tidigare Bewleys Hotel). Hotellet fick nya ägare under 2015.

Det här hotellet ligger strax utanför citykärnan och endast en 10-minuters promenad från järnvägsstationen på adress City Walk, Sweet Street. Gratis WIFI ingår och en riktigt trevlig bar att släcka törsten i.

Standardrummen har kaffe/tekokare, TV, hårtork, strykjärn etc. Frukosten är riktigt stor och innehåller allt man kan behöva en matchdag.

Ett stenkast från Clayton på Sweet Street ligger den populära puben Commercial Inn som Peter Lorimer äger. På matchdagar är han alltid på plats för lite snack och autografskrivande.

Hemsida: Länk till hemsida

Double Tree by Hilton

Ännu ett centralt beläget hotell.  För gästerna finns här två barer, en restaurang, gym och även gratis WIFI som gäller både på allmänna ytor såväl som på rummen. På rummen finns även en 42” platt-tv såväl som gratis vatten på flaska. Hotellet är relativt nybyggt och stod klart 2009.

För den shoppingsugna ligger hotellet nära stadskärnan och bara några meter från hotellentrén finns även den väldigt populära köttrestaurangen Fazenda som spelarna i Leeds besöker med jämna mellanrum.

Hemsida: Länk till hemsida

Jurys Inn

Jurys är en klassiker för oss Lussare, här har vi bott ett flertal gånger genom åren. Hotellet renoverades för några år sedan och håller en mycket hög standard.

Det ligger beläget på Brewery Wharf vid floden Aire. Det tar 10 minuter att promenera till och från järnvägsstationen och stadens populäraste affärer och pubar.

Hotellet har rymliga rum med platt-TV, freeview-kanaler, ett rymligt badrum med badprodukter samt kaffe- och tekokare. Fri WIFI, pub och restaurang finns också.

Hemsida: Länk till hemsida

Park Plaza

Ett mycket prisvärt hotell som inte ligger mer än fem minuters promenad bort från tågstationen.

Hotellet är väldigt fräscht och har utöver en trevlig bar även den prisvinnande restaurangen Chino Latino där man kan slå sig ner för att ta ett glas i lugn och ro eller prova något från det stora urvalet av asiatiska rätter. På rummen erbjuds en rad gratiskanaler såväl som gratis WIFI.

Man ligger även väldigt centralt beläget och befinner sig så gott som vägg-i-vägg med det enorma shoppingcentret Trinity Leeds. För den som är ute efter att träffa andra Leedssupportrar finns dessutom populära vattenhålet Scarborough Hotel/Taps inom krypavstånd.