PUBAR

Pubguide

Här passar LUSS på att tipsa om pubar som kan vara väl värda ett besök i Leeds. Listan kommer att fyllas på allt eftersom. Håll till godo!

Duck & Drake

Duck & Drake är ett måste för oss Lussare på resa till Leeds som gillar live musik och lite heavy blues och rock. Puben är centralt belägen i Leed,s strax nedanför Kirkgate Market på adress 43 Kirkgate och inrymd i en Victoriansk byggnad som lär vara 200 år gammal. Spelningarna brukar börja runt 22.00 och hålla på så länge banden orkar spela. Väl värt ett besök!
Adress: 43 Kirkgate
Hemsida: Länk till hemsida

Scarbrough Hotel aka Taps

Inget besök i Leeds utan en öl på Taps, det verkliga vattenhålet för alla Leedsfans! Puben ligger mitt i Leeds med gångavstånd från de hotell vi brukar använda oss av och ett stenkast från järnvägsstationen. Det är en traditionell brittisk pub med en unik karaktär och ett stort urval av real ales och bra mat.

Saknar du sällskap eller bara vill träffa andra gelikar från Norden och Storbritannien är det här den perfekta puben. Det kvittar vilken dag i veckan du kommer hit, det finns alltid någon att växla ett par ord med. Speciellt på matchdagar är det alltid samling här innan man går vidare till någon annan pub på vägen mot Elland Road.
Adress: Bishopsgate Street
Hemsida: Länk till hemsida

The Ship

Belägen inne i en smal gränd i stadskärnan hittar man den här klassiska puben. Förutom ett stort utbud av öl och real ale har även köket öppet mellan 11-15.30 där man kan köpa mat tillagad på råvaror från Leeds kända Kirkgate Market.
Adress: 71 Briggate
Hemsida: Länk till hemsida

The Bulls Head

Ett populärt stopp på promenaden ut mot arenan. Beläget i stadsdelen Holbeck. Här kan man köpa sig en billig pint öl och slå sig ner i en rymlig lokal. Dessutom brukar det alltid finnas ett gäng ”locals” som man kan snacka lite med om den stundande matchen.
Adress: 23 St. Matthew’s Street
Hemsida: Länk till hemsida

The Old Peacock

The Old Peacock är det sista vattenhålet innan matchstart och ligger mitt emot Elland Road. På matchdagar är det mycket trångt och här träffar vi på dom riktiga hardcore-fansen.

Puben genomgick en större renovering under 2014 – 2015 för närmare £400 000. Idag finns det en separat restaurangavdelning där det serveras god mat från lokala producenter. Vid vackert väder finns det tillgång till en stor “öl-trädgård” dit även minderåriga har tillträde.

Puben serverar bl.a. Real Ale som kommer från bryggeriet Ossett. Det är ett färsköl (icke pastöriserad) som innehåller levande jäst och är lagrad på fat.
Adress: 251 Elland Rd
Hemsida: Länk till hemsida