RESTAURANGER

Restauranger

Leeds sägs ha norra Englands bästa restauranger. Utbudet är brett och här finns många olika typer av kök i fantastiska lokaler. Gamla magasin, kvarnar och historiska byggnader har gjorts om till gemytliga matställen som erbjuder något att äta eller dricka i alla prisklasser. Här nedan samlar vi några personliga favoriter.

Ambiente Tapas

Riktigt mysig tapasrestaurang belägen i en gammal lagerbyggnad intill floden Aire.
Adress: 36-38 The Calls
Hemsida: Länk till hemsida

AM Kitchen & Bar

Utmärkt indisk restaurang som ligger mitt i stadskärnan. Här finns en stor variation av rätter som ackompanjeras av trevlig och skicklig personal. Ständigt välrecenserad sedan grundandet för sex år sedan.
Adress: 24-26 Briggate
Hemsida: Länk till hemsida

Fazenda

En högt ansedd köttrestaurang belägen strax utanför centrum. Här är priserna något högre, men kvaliteten är enastående. Restaurangen är väldigt populär och besöks regelbundet av spelare från Leeds. Det brukar det krävas att man bokar bord i förhand.

Adress: Waterman’s Place Unit 4-7 Granary Wharf
Hemsida: Länk till hemsida

Moments Cafe

Intill Cosmopolitan Hotel på Swinegate ligger detta mycket omtyckta frukost- och lunch-café. Idel positiva recensioner och dessutom bra priser.
Adress: 8 Swinegate
Hemsida: Länk till hemsida

Red’s True Barbecue

Populär restaurang i centrala Leeds som serverar härliga amerikanska kötträtter.
Adress: 1 Cloth Hall St
Hemsida: Länk till hemsida

Shabab Restaurant

Vad vore en tur till England utan ett besök på en indisk restaurang? Shabab Restaurant ligger bra till, delvis under järnvägsstationen och snett emot Scarbrough Hotel & Taps. Restaurangen är familjeägd sedan 1973. Mycket god mat till bra priser och trevlig personal. Bordsbokning rekommenderas fredag- och lördagskvällar.
Adress: 1 Bishopgate Street
Hemsida: Länk till hemsida

Sky Lounge på Double Tree by Hilton Hotel

Söker du en härlig vy över Leeds och Yorkshire från ovan ska du besöka Sky Lounge på översta våningen. En stor terrass att avnjuta sitt afternoon tea på om eftermiddagen, eller varför inte en coctail innan ett trevligt restaurangbesök på kvällen. Adress
Adress: Granary Wharf, 2 Wharf Approach.
Hemsida:  Länk till hemsida