SHOPPING

Shopping

Leeds har utsetts till norra Storbritanniens shoppingmecka, något det finns fog för. Här finns mängder av köpcentrum och den kompakta stadskärnan gör att du klarar dig fint till fots. I England är det generellt sett billigare än i Sverige. Kläder och skor är exempel på saker som går att hitta till oerhört förmånliga priser.

På Vicar Lane ligger Europas största inomhusmarknad – Kirkgate Market. Marknaden har anor från tidigt 1800-tal och rekommenderas för stämningen och sin fina arkitektur. Bland utbudet hittar vi typiska marknadsprylar, men också snabbmatshak och frisersalonger.

County Shopping Arcade ligger i hjärtat av stan. Här finns en alldeles elegant arkitektur med glastak, mosaikgolv och ett stort utbud av butiker och caféer. Ett annat köpcentrum är Granary Wharf på Neville Street nere vid floden Aire. Leeds Corn Exchange är en ovanlig cirkulär byggnad med mer gammaldags shopping. Här finns ett sextiotal något annorlunda butiker under en fantastisk takkupol.

Victoria Quarter är ett måste. Här finns ett av Europas allra största glastak och lokalerna är minst sagt spektakulära. Vill du handla något bör du emellertid ha rätt tjock plånbok! Här hopar sig nämligen lyxbutikerna på rad.

Slutligen har vi Trinity Leeds – det senaste skrytbygget på Headrow. Här finns förmodligen allt man kan tänkas önska sig bland de 120+ affärerna, spridda över tre våningar. Du hittar här också restauranger, caféer, barer, nattklubbar, ett biokomplex och ett gym.