BOWLINGEN 2016

LUSS Bowlingen 2016

Den traditionsenliga LUSS-Bowlingen avgjordes som vanligt på måndag kväll under LUSS-resan. Det var 4:e året i rad. På MFA Bowl i Leeds samlades 16 förväntansfulla startande spelare och även ett antal LUSSare som ställde upp som publik. Det hela utvecklades till ett drama!

Entusiastisk publik!
Entusiastisk publik!

Efter en trevande start med ganska nervöst och svagt spel kom en vändning när vi fick hallägarna att spela ”Marching On Together” i högtalarna. Plötsligt föll käglorna på löpande band i form av strikar och spärrar på alla banorna. Efter halva turneringen hade Gustav Sundqvist tagit en ganska säker ledning genom ett stabilt spel.

Då händer det: Stonefree Hansen börjar spela en helt osannolikt briljant bowling. Både motspelare och publik var ganska säkra på att det var avgjort när Steen rullat sitt sista klot och satte sig ner för att pusta ut med en öl. Då händer det igen….. Som från ingenstans kommer Sven-Erik Hedman från Gävle med ett glödhett klot och skickar ner kägla efter kägla. I sista rutan satte han två strikar och kunde säkra segern med en serie på 192 poäng. Steen lyckades på något sätt missa segern och blev 2:a för andra året i rad!

I mitten av bilden, en stilstudie på vinnaren.
I mitten av bilden, en stilstudie på vinnaren.

Resultat

⦁ Sven-Erik Hedman 192 P
⦁ Steen Hansen 177 P
⦁ Gustav Sundqvist 154 P
⦁ Emil Leo 147 P
⦁ Bengt Persson 143 P
⦁ Tomas Rappo 141 P

Prisutdelning.

En välbesökt prisutdelning i Bowlingpuben fick se en rörd vinnare få en Leedshalsduk till jubel av samlingen. Dessutom delades ett tröstpris ut till den jämnaste spelaren. En nyckelring gick till Bengt-Olof Lindqvist som helt osannolikt hade samma resultat i båda serierna (jag ska inte säga vad resultatet var, men hade man lagt ihop serierna hade han ändå inte varit topp-6…). Inför nästa år måste övriga Sverige jobba hårdare. Båda priserna gick till Gästrikland. Det är ju mindre än 2 mil mellan Gävle och Valbo.