Roofe: Målen kommer att komma

1 december, 2016 - Fredrik Karlsson

Än så länge är han mållös i Leedströjan, men Kemar Roofe förväntar sig att målen ska börja komma inom kort.

Jag kände att skottet skulle träffa stolpen och gå in. Olyckligtvis gjorde det inte det.

Det var orden som Kemar Roofe gav till Yorkshire Evening Post efter tisdagens förlust mot Liverpool. 23 åringen var en planens absolut bästa spelare och har verkligen gjort nummer 10 rollen till sin i Pablo Hernandez frånvaro.

Än så länge väntar dock på sitt första mål för klubben och efter stolpträffen på Anfield skrev han ut sig frustration på Twitter: ”Kan någon frigöra mig från min målförbannelse?

Roofe gjorde sig känd som en prominent målskytt för Oxford förra säsongen där han smällde in 26 strutar, även om det var i League Two. I Championship är nivån högre men Roofe menar på att han nu känner sig hemma i ligan och att det bara är en tidsfråga innan målen kommer.

– Det tar tid i en ny klubb, speciellt när det är så många nya ansikten som vi hade i somras. Man måste vänja sig vid varandras spelstil och det tar tid. Min fysiska form behövde dessutom komma upp i Championshipnivå. Men jag känner att jag har nått dit nu.

– Det går inte riktigt vägen för mig framför mål för tillfället men jag är nöjd med mina insatser. Om jag fortsätter på det här viset så kommer målen att komma. Jag känner att jag kommit till rätta nu.

Kommentera