Roofe till Leeds

7 juli, 2016 - Fredrik Karlsson

roofe
En av sommarens mer utdragna transfersagor för Leeds har till slut nått i mål när klubben idag bekräftar värvningen av Oxford Uniteds anfallare Kemar Roofe.

Det var för ungefär en månad sedan som det började pratas om att Garry Monk skulle vara intresserad av att plocka in den målspottande anfallaren till Elland Road. Vid det tillfället rapporterades det även att Oxford krävde hela £3m för Roofe, en hiskelig summa för en spelare som aldrig ens spelat Championshipfotboll tidigare.

23 åringen har förflutet i League Two lagen Cheltenham och Colchester men har sedan 2015 representerat Oxford United för vilka han öste in mål förra säsongen när han med sina 26 mål och 9 assist var en stor anledning till att man tog klivet upp i League One. För detta vann Roofe även utmärkelsen som säsongens spelare i League Two.

Och idag blir Roofe alltså den andra anfallaren att ansluta under sommaren efter värvningen av Marcus Antonsson.

Kemar Roofe (uttals ‘Kemmar’, inte ‘Keymar’) har skrivit på ett fyraårskontrakt med klubben och även om övergångssumman inte är offentliggjort får man gissa att den åtminstone hamnar under de £3m som Oxford ursprungligen efterfrågade.

Anfallaren själv är förstås väldigt nöjd med flytten till Championship och Yorkshire.

Det är en fantastisk känsla. Jag tror inte att jag kommer inse hur stor den här klubben är förrän säsongens första match, men jag är helt tagen av vad jag sett så här långt.

Man kan se att det är något spännande på gång här sett till de värvningarna vi gör, det är bra värvningar allihop.

När Roofe blir ombedd att beskriva sin spelstil benämner han sig själv som underhållande.

Jag gillar att vara underhållande. Jag gillar att spela den sortens fotboll som jag själv skulle vilja se. Fansen vill bli underhållna, se kreativt spel och mål. Jag kan spela på flera positioner och skulle inte vilja spika mig själv till en position. Jag gillar att ha bollen på den sista tredjedelen och försöka skapa något.

Kommentera