Sacko osäker på framtiden

17 oktober, 2016 - Fredrik Karlsson

Leeds påhittige yttermittfältare Hadi Sacko figurerade i en längre intervju med Yorkshire Evening Post förra veckan där han pratar om livet i England, sin speltid och planerna för framtiden.

22 åringen har under hösten varit en frisk fläkt på lagets högerkant med sitt påhittiga och fartfyllda spel. En gång i tiden spåddes han en enormt ljus framtid när han värvades av Sporting Lissabon. Sedan dess har karriären gått något i stå men på Elland Road har fransosen hittat spelglädjen igen.

Det stora bekymret såhär långt har varit slutprodukten där Sacko ständigt tar sig in från kanten men finner det bekymmersamt att därefter göra något vettigt med bollen.

– Jag vill bara spela och jag vill göra fler mål. Och få fler assist med. Om jag jobbar och jobbar under träningarna så kommer det att bli bättre för mig i statistikkolumnerna.

– När jag får bollen så säger tränaren åt mig att ”köra på dina utmärkande drag, gå en-mot-en och spela ditt spel, spela din fotboll. ”Jag trivs bra här. Det är ett bra lag med en bra atmosfär. Fotbollen här i England tillåter mycket utrymme för yttrar. Det är bra för mig.

När Sacko ser på framtiden är det inte säkert att den återfinns på Elland Road. Vid 22 års ålder spås fransosen fortfarande en ljus framtid och om Leeds inte tar sig till nästa nivå är det nog inte omöjligt att mittfältaren återvänder till Sporting efter säsongen.

För tillfället är allt bra. För tillfället vill jag stanna, inga problem. Men ett år är en lång tid och min agent talar med Sporting ibland men jag, nej, jag pratar inte med Sporting. Jag är bara fokuserad på mitt nya lag.

Kommentera