Silly Season: Uppdaterad 12/8

12 augusti, 2016 - Fredrik Karlsson

er10

Vilka spelare ansluter och vilka lämnar? Nedan följer en uppdatering av situationen för närvarande. Uppdateringar i blått.

Klara in

Luke Ayling (24 år, Bristol City)
Värvning nummer åtta blir det mångsidiga försvararen Luke Ayling som Leeds signar på ett treårskontrakt från Bristol City. (12/8).

Pablo Hernandez (31 år, Al-Arabi)
Den påhittige spanjoren plockas in på ett sexmånaders långt lån med en köpoption därefter. Hernandez har under större delen av sin karriär gjort sig känd som en kvick ytter, men har de senaste säsongerna spelat i en släpande roll bakom anfallaren. (3/8).

Matt Grimes (21 år, Swansea)
En annan Garry Monk bekanting. Den unge innermittfältaren, känd för sitt fina tillslag, representerar det engelska U-21 landslaget och plockas in på ett lån som sträcker sig över hela den kommande säsongen. (7/7).

Kemar Roofe (23 år, Oxford)
Den senaste anfallaren som tros förstärka anfallet nästa säsong. Roofe har en fin säsong i League Two bakom sig där han stod för 26 mål och 9 assists. (16/6). Engelsk media skriver idag att Leeds kan ha blivit avskräckta från att försöka värva engelsmannen efter att Oxford krävt en övergångssumma på cirka £3m. (21/6). Efter en utdragen historia kan Leeds idag presentera Roofe som nyförvärv nummer sex. (7/7).

Robert Green (36 år, Klubblös)
Målvakten skriver på ett ettårskontrakt med klubben och blir sommarens femte nyförvärv. Med erfarenhet från både engelska landslaget och Premier League blir han viktigt såväl som spelare som mentor för de yngre målvakterna i Silvestri och Peacock-Farrell. (7/7).

Hadi Sacko (22 år, Sporting Lissabon)
Den franske anfallaren blir sommarens tredje nyförvärv när han plockas in på från portugisiska Sporting. Rykten säger att Leeds även ska ha fått in en köpoption som kan användas om spelare gör bra ifrån sig. (5/7).

Kyle Bartley (25 år, Swansea)
Garry Monk sägs vilja använda sina gamla kontakter hos Swansea för att plocka in den 25 åriga mittbacken på ett säsongslångt lån. Bartley, som sitter på ett kontrakt som går ut nästa sommar, har fått väldigt sparsamt med speltid hos Swansea och tros vilja visa vad han går för hos en annan klubb. (28/6). Bekräftat. Under eftermiddagen låter Leeds meddela att Bartley ansluter på säsongslångt låneavtal. (1/7).

Marcus Antonsson (25 år, Kalmar FF)
Den målspottande svensken ser ut att vara i princip helt klar för spel på Elland Road till nästa säsong. Antonsson toppar för tillfället skytteligan i Allsvenskan och övergångssumman tros ligga på cirka £2m. (21/6). Så var det äntligen klart. Svensken skriver på ett treårskontrakt och blir sommarens första värvning. (29/6).

Klara ut

Jordan Botaka (23 år, Charlton)
Strax efter att Garry Monk meddelat att Botaka för tillfället inte är bra nog för att ta en plats i A-lagstruppen så meddelar man att yttern lånas ut till Charlton Athletic under den kommande säsongen. (12/8).

Lee Erwin (21 år, Oldham)
Leeds rivaler Bradford ska ligga när till hands för att plocka in Lee Erwin på lån. Skotten har fått ytterst lite speltid på Elland Road och hos Bradford finns Stuart McCall som tränare, samme man som gav Erwin sin debut hos Motherwell. (5/7). Bradford förnekar nu intresse i Erwin och en flytt  dit lär alltså inte bli av. (7/7). Det blir istället League One laget Oldham som plockar in Erwin som nu kommer spendera den kommande säsongen där på lån. (9/7).

Lewis Cook (19 år, Bournemouth)
De första ryktena kring Leeds superlöfte har till slut börjat cirkulera och under veckan rapporterar flera engelska tidningar att både nyss nedflyttade Newcastle såväl som Premier League klubben Crystal Palace ska ha visat intresse av att knyta åt sig mittfältaren. (30/5). Nya rapporter från flera håll säger nu att Lewis Cook ska vara på väg hem från träningslägret i Irland för att skriva kontrakt med Premier League laget Bournemouth för en summa runt £6m. (8/7). Bekräftat. Cook lämnar klubben för en summa runt £10m för att skriva ett fyraårskontrakt med Bournemouth. (9/7).

Casper Sloth (24 år, Ålborg)
Den bortglömde mittfältaren har sedan han kom till klubben misslyckats med att slå sig in i A-laget och tidningar i veckan menar nu på att en flytt hem till Danmark är nära förestående. (3/7). Dygnet senare är det bekräftat. Dansken beger sig till Ålborg med vilka han skrivit ett treårskontrakt med. (4/7).

Giuseppe Bellusci (26 år, Ascoli, Empoli)
Tutto Ascoli Calcio påstår under veckan att mittbacken kan vara på väg tillbaka till sin gamla klubb. Sportchefen Marroccu har sedan tidigare en bra relation med Cellino och var även den huvudsakliga anledningen till att man kunde knyta till sig Tommaso Bianchi på lån i januari. (15/5). Bellusci har hittills missat försäsongen av familjeskäl men tidningar i Italien menar nu på att han kan bli kvar där permanent då Empoli ligger nära till en värvning. (30/6). Empoli bekräftar idag på sin officiella hemsida att man plockar in Bellusci på ett säsongslångt lån. (1/7).

Scott Wootton (24 år, fri transfer)
Klubben bekräftar idag att det inte blir någon fortsättning för engelsmannen som alltså lämnar klubben när kontraktet löper ut i sommar. (20/5).

Liam Bridcutt (27 år, Sunderland)
Återvänder till Sunderland då låneavtalet upphört. (20/5).

Mustapha Carayol (27 år, Middlesbrough)
Återvänder till Middlesbrough då låneavtalet upphört. (20/5).

Tom Adeyemi (24 år, Cardiff)
Återvänder till Cardiff då låneavtalet upphört. (20/5).

Mirco Antenucci (31 år, fri transfer)
Den italienske anfallaren har själv bekräftat att det inte blir någon förlängning av kontraktet och lämnar sedermera klubben i sommar. (15/5).

Rykten in

Joleon Lescott (33 år, Aston Villa)
Rapporter började förra veckan cirkulera kring att Leeds skulle vara intresserade av att plocka in den rutinerade försvararen på fri transfer då Aston Villa sägs vilja säga upp dennes kontrakt. Frågan är om löneanspråken möjligen blir för höga? (10/8).

Liam Bridcutt (26 år, Sunderland)
Den defensive mittfältaren har imponerat under sin lånesejour hos klubben och nu sägs det att Steve Evans vill få till en permanent övergång. Till klubbens favör talar att Sunderland nyligen säkrade fortsatt Premier League spel och med andra ord troligtvis kommer värva snarare än sälja nyckelspelare i sommar, vilket kan öppna upp för en övergång för skotten. (15/5). Yorkshire Evening Post rapporterar i veckan att Leeds blivit erbjudna möjligheten att köpa loss Bridcutt för strax under £1m. (26/6). Den utdragna övergångssagan fortsätter där man rapporterar att Leeds börjar tappa tålamodet kring värvningen och kanske vänder blicken mot andra spelare. (10/8).

Jack Hobbs (27 år, Nottingham Forest)
Yorkshire Evening Post rapporterar att Leeds ska vara intresserade av den skadebenägna mittbacken. Hobbs har vid flera tillfällen visat sig vara en fullt habil försvarare på Championshipnivå men frågan är om Nottingham är intresserade av att sälja. (3/8).

 

Haukur Hauksson (24 år, AIK)
Leeds är på fortsatt jakt efter förstärkningar till försvaret och Isländska Morgunbladid rapporterar att man ska överväga en värvning av AIKs ytterback. (24/7). Hauksson bekräftar att det finns intresse från Leeds. (25/7).

Reece Wabara (24 år, Wigan)
Tillsammans med Bristol City ska Leeds vara klubben som visat störst intresse för ytterbacken. Wabara kom till Wigan i januari på ett korttidskontrakt som utgår till sommaren vilket innebär att möjligheten finns att plocka in honom på fri transfer. (19/5). Mer snack i veckan om ytterbacken, men reportrar menar på att Leeds är tveksamma till en värvning. (24/7).

Connor McLaughlin (24 år, Fleetwood Town)
Yorkshire Evening Post rapporterar att Leeds tillsammans med en rad andra klubbar ska vara intresserade av högerbacken som gav ett stabilt intryck för Nordirland under sommarens EM-slutspel. (17/7).

Rico Henry (19 år, Walsall)
Med Charlie Taylor sittandes på ett kontrakt som löper ut nästa sommar sägs klubben leta efter potentiella ersättare och Walsalls unge vänsterback Rico Henry verkar ha fått klubben att höja på ögonbrynen. Henry blev utvald i säsongens lag i League One förra säsongen efter att ha varit en starkt bidragande faktor till att man nådde en tredjeplats.(12/7).

Leon Osman (35 år, Klubblös)
En rutinerad spelfördelare som står utan kontrakt efter ha lämnat Everton tidigare under sommaren. Daily Mail skriver att Leeds ska vara intresserade av att teckna ett ettårskontrakt med engelsmannen. (3/7).

Chris Gunter (26 år, Reading)
Enligt The Mirror ska Leeds överse möjligheten att plocka in den walesiske högerbacken. Gunter är framförallt känd som en spelskicklig ytterback med en känslig högerfot. (26/6).

Riccardo Orsolini (19 år, Ascoli)
Nästa italienska spelare att ryktas till klubben. Yttern slog sig in i Ascolis startelva förra säsongen efter att ha briljerat i ungdomslaget där han stod för 17 mål och 9 assist på 21 matcher. Cellino har en bra relation till klubbens sportchef vilket ökar möjligheterna för en övergång. (5/6).

Sam Winnall (25 år, Barnsley)
Redan i januari försökte Leeds genom ett skambud att knyta till sig den målspottande anfallaren. En reporter hos Yorkshire Evening Post menar på att Cellino ska ha haft Winnall under uppsikt i samband med Barnsleys seger mot Millwall i play-off finalen i söndags, och att man nu kan tänkas göra ett mer seriöst försök till att värva 25 åringen. (1/6).

Greg Stewart (26 år, Dundee)
Journalisten hos Yorkshire Evening Post, Phil Hay, skriver att Steve Evans ska vara intresserad av att plocka in anfallaren som under den gångna säsongen stod för 9 mål och 15 assist i den skotska ligan. Det återstår att se om en eventuell ny tränare finner skotten lika intressant. (19/5).

Rykten ut

Charlie Taylor (22 år, Arsenal, Sunderland, Liverpool)
Engelska tabloiden The Sun skriver i sin söndagsupplaga att intresset från Premier League är stort för klubbens talangfulle vänsterback som nyligen blev utsedd till säsongens spelare i Leeds. Taylor sitter för närvarande på ett kontrakt som löper ut nästa sommar. (15/5). Vänsterbacken har lämnat in ett transferförfrågan som klubben nekade. Både Monk och Cellino menar på att det inte blir någon flytt för Taylor under detta transferfönster, men vi väntar och ser. (3/8).

Marco Silvestri (25 år, Okänt)
Det är bekräftat att italienaren har lämnat träningslägret i Irland för att återvända till Thorp Arch och träna med U-21 laget. Mycket talar för att en försäljning kan vara på gång i och med värvningen av Robert Green tidigare i veckan. (8/7).

Liam Cooper (24 år, West Bromwich, Burnley)
talkSPORT skriver under dagen att den skotska mittbacken ska ha lockat till sig intresse från Premier League där nykomlingarna Burnley samt etablerade West Bromwich tydligen överväger att lägga ett bud på mittbacken. (4/7).

Tommaso Bianchi (27 år, Ascoli)
Italienaren lånades ut till Ascoli under slutet av säsongen och Serie B klubben verkar ha imponerats av mittfältarens insatser och han verkar nu vara nära till att krita på ett permanent avtal. (25/5). Bianchi har inte dykt upp till försäsongen som sparkades igång igår och många menar nu på att en övergång till Ascoli är mer eller mindre klar. (28/6).

Avskrivna rykten

Alex Pritchard (23 år, Tottenham)
The Mirror skriver i dagarna att Leeds och Newcastle båda två försöker få in den målfarliga mittfältaren på lån. Pritchard hade en skadefylld säsong senast men har tidigare visat upp vassa kvaliteter för Brentford där han under säsongen 2014/15 stod för 12 mål och 7 assists. Det ryktas även att Swansea ska vara intresserade av att köpa loss honom från Spurs. (29/7). Ingen Pritchard för Leeds då Norwich knutit till sig mittfältaren. (10/8).

Gabriele Perico (32 år, Klubblös)
Den rutinerade ytterbacken står för tillfället utan klubb och provspelar nu med klubben. Perico har tidigare bland annat spelat för Cellinos förra klubb Cagliari och spelade regelbundet för sin senaste klubb Cesena förra säsongen när man tog klivet upp till Serie A. (29/7). Perico misslyckades tydligen att imponera på Garry Monk som låter meddela att man inte tänker erbjuda italienaren något kontrakt. (10/8).

Joel Ekstrand (27 år, Klubblös)
Nästa svensk på ingång? En journalist hos The Guardian meddelade under gårdagen att han fått rapporter om att den förra Watfordförsvararen ska ha mottagit erbjudanden från Leeds, Reading och Bristol City under den senaste veckan. Ekstrand står för tillfället utan klubb efter att ha släppts av Watford vid säsongsslutet. (29/6). Värvningen ser ut att gå i stöpet då klubben ställt sig oroliga till mittbackens skadehistorik. Troligtvis blir det en annan klubbadress för Ekstrand. (12/7).

Anthony Limbombe (21 år, NEC Nijmegen)
Den påhittige yttern ryktades till klubben redan förra sommaren. Belgaren har varit en nyckelspelare för sitt lag under den gångna säsongen där han spelat 32 matcher och gjort 7 mål. Förra sommaren sades det att Leeds fick ett bud på £1,5m nobbat. Men NEC sitter för tillfället i en knivig ekonomisk sits och kan komma att behöva sälja en del spelare. Hugger Leeds? (16/5). Ryktena kring Limbombe späddes på ytterliggare i veckan efter att mittfältaren lämnat in en begäran om transfer. (5/6). Senaste nytt på Limbombe-fronten är att spelaren ska ha lämnat klubbens träningsanläggning utan tillstånd och har nu fått krav på sig att återvända senast klockan 10.00 på måndag. En försäljning känns sannolik, men blir det till Leeds? (17/7). Transfersagan når sitt slut i och med ytterns flytt till belgiska Club Brügge. (24/7).

Nick Pope (24 år, Charlton)
Med frågetecken kring Peacock-Farrells framtid i klubben och en Silvestri som blandar och ger så kopplas Leeds nu ihop med Charltons 24 årige målvakt Nick Pope. Det är nyhetssajten TeamTalk som idag publicerar ryktet där man även menar att klubbar som Crystal Palace och Celtic är med i kampen om Popes signatur. (17/5). I och med värvningen av Robert Green känns det osannolikt att klubben går efter ytterligare en målvakt. (12/7).

Matt Taylor (26 år, Bristol Rovers)
Den gänglige anfallaren kom till Rovers 2014 och har sedan dess formligen öst in mål. Det är Sunday People som skriver att klubben håller engelsmannen under uppsikt. Under den nyss avslutade säsongen blev han ligans bästa målskytt med 27 pytsar. (16/5). Efter värvningarna av Antonsson och Roofe känns det inte särskilt troligt att någon ytterligare anfallare kommer köpas in. (12/7).

Jason Cummings (20 år, Hibernian)
Steve Evans ska ha befunnit mig på plats när Hibernian spelade mot Falkirk nyligen och Yorkshire Evening Post rapporterar att det kan ha varit för att spana in den unge anfallaren som smällt in hela 25 mål på 47 matcher under säsongen. (15/5). Efter värvningarna av Antonsson och Roofe känns det inte särskilt troligt att någon ytterligare anfallare kommer köpas in. (12/7).

Salvador Agra (24 år, Nacional)
Portugisiska nyhetssajten A Bola rapporterar att klubben ska vara intresserade av att värva den påhittige yttermittfältaren som förra säsongen stod för 8 mål på 33 matcher. Agenten Marco Carvalho lägger ved till elden när han i dagarna säger att det vore “fantastiskt” för Agra att representera Leeds. (25/5). Då inget nytt kring spelaren uppdagats sedan maj månad drar vi slutsatsen att det inte blir någon värvning. (5/7).

Ashley Fletcher (20 år, Manchester United)
Yorkshire Evening Post rapporterar att Garry Monk ska vara intresserad av att plocka in den unge anfallaren när dennes kontrakt löper ut slutet av månaden. Fletcher spelade senast för Barnsley som han lånades ut till i januari och avslutade säsongen med 9 mål på 27 matcher. (9/6). Flera nyhetssajter skriver under dagen att Fletcher är så gott som klar för West Ham. Någon övergång till Leeds verkar sedermera inte bli av. (1/7).

Leon Britton (33 år, Swansea)
Flera källor till Yorkshire Evening Post rapporterar i dagarna att Garry Monk ser över möjligheten att plocka in det rutinerade innermittfältaren som förra säsongen gjorde 27 framträdanden i Swanseatröjan. Monk hade Britton som spelare under sin tid som tränare i klubben och var dessförinnan lagkamrat med 33 åringen under flera säsonger. (29/6). Nya uppgifter kommer om att Britton ska stå i begrepp att skriva nytt kontrakt med Swansea, något som troligtvis gör att han stannar på Liberty Stadium nästkommande säsong. (30/6).

Marvin Bakalorz (26 år, Paderborn)
Den förre Dortmundspelaren ska i princip ha varit klar för en flytt till Hannover i veckan innan Leeds, enligt tidningen BILD, gav sig in i leken med ett bud på strax under £1m vilket möter spelarens utköpsklausul. Tysken kännetecknas som ett hårt arbetande defensiv mittfältare. (5/6). Inget nytt har hänt kring Bakalorz sedan ryktet uppstod och slutsatsen kan dras att en värvning inte känns trolig. (30/6).

Tommy Elphick (28 år, Bournemouth)
Tillsammans med Aston Villa ska Leeds ha visat intresse för den erfarne mittbacken som var en nyckelspelare i det Bournemouth som klev upp i Premier League för två säsonger sedan. (16/6). Aston Villa meddelar idag att man skrivit kontrakt med försvararen som då alltså inte hamnar i Leeds. (21/6).

Bailey Peacock-Farrell (19 år, Tottenham)
Den talangfulle målvakten sitter på ett kontrakt som går ut till sommaren och Yorkshire Evening Post rapporterar att han för tillfället inte ser ut att krita på något nytt så länge som frågor kring hur mycket speltid han kan tänkas få, och vem som tränar laget nästa säsong står obesvarade. Sport Witness påstår dessutom att Tottenham övervakar situationen för att möjligen göra ett kap. (16/5). Målvakten skrev idag på ett nytt kontrakt med klubben och säljs alltså med största sannolikhet inte under detta transferfönster. (9/6).

3 Kommentarer

Kommentera