Självförtroendet på topp för Wood

15 juli, 2016 - Fredrik Karlsson

cwooodFörra året kom han på femtonde plats i The Championships skytteliga, men till den kommande säsongen har lagets storväxte anfallare Chris Wood siktet betydligt högre inställt.

Bortsett från några hamstringskador som höll honom borta i två och en halv månad förra säsongen så figurerade Chris Wood regelbundet i den vita tröjan förra säsongen. När skytteligan summerades stod nyzeeländaren på 13 baljor, med det blev han lagets bästa målskytt.

Just en prominent anfallare är det som saknats hos Leeds sedan Ross McCormack lämnade klubben för Fulham och man har redan under sommaren sett till att förstärka offensiven med värvningar av spelare som Kemar Roofe, Hadi Sacko och inte minst svenske Marcus Antonsson.

Wood själv menar att han är redo att bli den 20+ målsstrikern som laget behöver. Förra säsongen kritiserades 24 åringen stundtals för bristande effektivitet i boxen. Men med en full säsong i ryggen och en, vad det verkar, någorlunda stabilare arbetsmiljö så tror Wood att även utdelningen kommer öka.

När man ser till det stora hela så var det en bra utdelning. Det var inte en fantastisk utdelning, det vet jag, men den var bra när du ser till allt som pågick. Jag kan göra bättre ifrån mig dock, och jag vet att jag kan vara den ledande anfallaren här. Jag ser fram emot att bevisa det den här säsongen.

Under intervjun, som gjordes av Yorkshire Evening Post-reportern Phil Hay, tog man även upp vikten av att kombinera ett bra försvar med en giftig anfallare. Något som exempelvis Burnley gav ett lysande exempel på förra säsongen.

Du behöver båda, mål och ett försvar som håller nollan, men alla vet att mål är viktiga i den här ligan. Alla vill ha en (en riktigt målskytt) och det är vad jag tror att jag är kapabel till.

För att nå över 20-målsgränsen lär det dock krävas att Wood lyckas hålla sig relativt skadefri och han berättar att han nu under försäsongen jobbar på extra för att förhindra potentiella skador.

Jag hoppas på att det blir en skadefri säsong för mig. Då kan jag verkligen hitta flyt och visa min bästa form. Jag arbetar på, jobbar extra i gymmet för att se till att mina hamstringar ska vara bra och starka, och jag tror att de kommer klara sig bra den här säsongen.

I onsdags spelade Wood endast 30 minuter i matchen mot Shelbourne FC, möjligen blir det mer speltid för anfallaren imorgon när man spelar sin sista match i Dublin, mot Shamrock Rovers.

Kommentera