Statistikkollen: Rob Green

13 december, 2016 - Fredrik Karlsson

Rob Green har fått utstå sin beskärda del av kritik under senaste veckorna efter några darriga insatser. Vi har tagit en titt på statistiken för att få ner på papper hur insatserna egentligen har varit från engelsmannen.

Vi börjar som brukligt är med de insläppta målen.

Än så länge har det blivit 20 framträdanden för målvakten och vid sex tillfällen har han lyckats hålla nollan. När målen väl trillar in är det 42,9 procent som har släppts in från öppet spel.

Det som Green framför allt kritiserats för har varit sin svaghet i luftrummet, något som reflekteras i statistiken där 38,1 procent av de insläppta målen har kommit på hörnor. Målvaktens svaghet i luftrummet syns dessutom när man ser på utboxningsprocenten där endast 37 procent av dessa blir lyckade.

När det kommer till uppspel lyckas Green med 55 procent av dessa där det inte helt oväntat är utkasten som är paradgrenen. Utsparkarna är däremot akilleshälen där han misslyckats med 31 av 42.

En klar förstärkning hos Leeds i år jämfört med förra säsongen har varit antal skott som man släpper till per match. I snitt räddar Green 1,95 skott per match och mellan varje insläppt mål gör han 1,76 räddningar.

När man kikar på den erkända statistiksajten Squawka.com ges Green ett totalbetyg på 3/5, något som indikerar att han hör hemma bland de stabila målvakterna i ligan, om än inte som någon som lyfter sitt lag nämnvärt.

Kommentera