Statistikkollen

31 oktober, 2016 - Fredrik Karlsson

Med ungefär en tredjedel av säsongen spelad så tar vi en titt på siffrorna och ser vilka som har utmärkt sig såhär långt.

Notera att dessa siffror endast baseras på matcherna i Championship och alltså inte inräknar Ligacupen.

Vi börjar med antal spelade minuter där det inte helt oväntat är de defensiva spelarna som går i fronten. Flest spelminuter delar Rob Green, Kyle Bartley och Charlie Taylor på med 1350 minuter vardera. Dessa har spelat 15 av 15 matcher såhär långt medan Chris Wood ligger tätt där bakom med 14 starter och 1 inhopp, motsvarande 1246 minuter.

Noterbart är också att Pontus Jansson redan spelat 10 matcher, vilken innebär att man är halvvägs till aktivera utköpsklausulen för svensken.

Jansson har också på pappret varit lagets ruffigaste spelare så här långt med 3 gula kort på 10 matcher. Även Taylor och Vieira har dragit på sig 3 gula vardera.

Också när vi ser till passningsstatistiken så är det faktiskt Jansson som ligger i topp med 86 % av sina passningar till rätt adress. Tätt bakom honom finns Ronaldo Vieira med 85 %. Flest skapade chanser har dock Pablo Hernandez stått för med 31 ”nyckelpassningar”

När vi går vidare till målprotokollet är det Wood som ligger på en ohotad första plats med 7 mål på 15 matcher. Andraplatsen delas av Hernandez och Bartley som gjort 2 vardera.

På framspelningssidan är det Hadi Sacko som utmärkt sig med 3 klara assist. Alex Mowatt innehar andraplatsen för tillfället med 2.

Vi tar en titt på laget som helhet också.

Träffsäkerheten har varit något sådär hittills under säsongen där 36 % av avsluten har träffat mål. Passningsprocenten är desto bättre där 76 % av alla passningar hittar rätt adress.

I snitt så slås det 335 kortpassningar och 75 långbollar per match.

Bollinnehavet ligger på jämna 50 % vilket antyder att vi varken dominerar eller blir utspelade i våra matcher. Vi släpper till 12,7 skott per match samtidigt som vi själva avlossar 11,6 per match.

Defensivt har det sett klart godkänt ut där laget lyckats hålla nollan i 5 av 15 matcher.

När man ser till vart målen har kommit från så kommer 10 stycken (62 %) från öppet spel, 3 (19 %) från fasta situationer, 2 (13 %) från straffpunkten och 1 (6 %) genom självmål. Mellan matchminut 75-90 har laget varit extra giftiga och 43,8 % av målen har kommit inom denna tidsram.

Snittminuten för det första gjorda målet ligger på minut 57 medan det första insläppta i snitt kommer 2 minuter in i den andra halvleken, dvs. minut 47.

Säsongens hittills största publiksiffra kom mot Huddersfield där 28,514 fanns på plats. Den lägsta var mot Blackburn Rovers där endast 19,009 tog sig till Elland Road. Snittpubliksiffran ligger på 23,763.

2 Kommentarer

Kommentera