Stor intervju: Positiva vindar kring Leeds United

23 september, 2017 - Fredrik Karlsson

I veckan medverkade klubbens VD, Angus Kinnear, i en podcast med Leeds United Supporters’ Trust där han delade med sig av en del som sker/kommer ske kring klubben. I den här artikeln har vi samlat ett axplock.

Leeds supportrar har länge hyllats för sin hängivenhet till klubben och säljer ständigt slut på de biljetter man blir tilldelade till bortamatcher. I intervjun berättade Kinnear glädjande nog att man jobbar aktivt på att få ytterligare ett gäng biljetter till bortaresorna framöver.

– Vi är i aktiva diskussioner med klubbar som vi spelat mot och som vi ska möta för att försöka öka antalet biljetter där vi kan. Vi jobbar hårt för det.

Kinnear fortsatte med att ge hyllning till Leedsfansen och underströk deras del i att locka till sig namnstarka spelare.

– Det finns flera etablerade Premier League-klubbar som inte kommer i närheten av oss i termer av sålda säsongsbiljetter. Supporterbasen har varit fenomenal. Det uppskattas verkligen av spelarna. De bryr sig verkligen och det hjälper oss värva spelare.

– När vi pratar om att plocka in spelare till den här klubben, så kan man se till faktumet att vi kunde plocka in en spelare som Lasogga som har spelat regelbundet i Bundesliga. När du säger till honom att han kommer få spela inför 35,000 åskådare varje vecka så är det ett starkt säljargument.

– Vår målbild är klar. Vi vill sälja ut varje match. Vi närmar oss det nu och vi vet att vi kommer behöva behålla rimliga biljettpriser.

VD:n fortsatte med att prata om upprustningen av Elland Road.

– Vi vill göra matchdagsupplevelsen så bra som möjligt. Det är uppenbarligen det viktigaste och vi spenderar en stor del av vår tid åt det. När supportrarna anländer till Elland Road vill vi att de ska vara stolta över den fysiska omgivningen.

Inför säsongen införskaffade man LED-skyltar till arenan, som har saknats under en längre tid, och Kinnear menar på att även dessa ska förbättras ytterligare.

– LED-systemet som vi har för tillfället är bara inhyrt medan vi inväntar det fullständiga systemet. Och det fullständiga LED-systemet kommer vara bättre än vad de flesta Premier League-klubbarna har.

Nytt för i år är att utsidan av East Stand numer pryds av citatet ”Side before self, every time” myntat av klubbens kanske största spelare genom tiderna, Billy Bremner. Och Kinnear berättar att mottot rimmar väl med klubbens nuvarande inställning.

– Det är underbart att ”side before self” kom från en av klubbens favoritsöner, för inget summerar bättre det vi försöker åstadkomma.

– Vi pratar om klubbens värderingar, vi vill att det ska kännas som en familj. Vi ville föra Thorp Arch närmare Elland Road och vi ville föra styrelsen närmare supportrarna. När du ser till vissa saker som vi gjorde under transferfönstret och resultaten som vi uppnådde mot Sunderland och Nottingham Forest så kunde inte ”side before self” stämma bättre.

På tal om transferfönstret var det nog flertalet som ställde sig skeptiska till att lejonparten av sommaren värvningar kom från andra ligor. Championship är en erkänt svår liga att anpassa sig till men hittills har de allra flesta värvningarna slagit väl ut och Kinnear menar att scoutingnätverket idag är välutbrett.

– En hel del tanke har gått in i den nuvarande strukturen. Vi har investerat mycket i scoutingsystemet. Idag har vi ett scoutingnätverk av världsklass som tittar på spelare över hela världen.

– Om man pratar med våra scouter så kollar flera av dem tre matcher per dag, varje dag i veckan. Och vi har ett antal av dem. Deras insyn i det internationella spelet är verkligen spektakulär.

Helt frånvänt från vad vi supportrar vant oss med under Bates och Cellino-erorna så har klubben sedan Radrizzanis övertagande börjat förlänga aktuella kontrakt med sina nyckelspelare och framtida stjärnskott. Och Kinnear menar på att det mer eller mindre är ett krav för att behålla en god sammanhållning i truppen.

– Det är vitalt. Om du talar med spelare som har förbundit sin framtid till klubben så gör de inte det om de inte verkligen tror på klubben och vägen som den tar. Alla, med ett undantag, har bestämt att det här är platsen för dem och Andrea (Radrizzani) har varit väldigt tydlig med dem.

– Vi tycker alla att de är Premier League-spelare. De borde spela Premier League-fotboll med Leeds United och alla tycker det.

Slutligen fick Kinnear även tid att prata lite om Thomas Christiansen. En tillsättning som förbluffade oddssättarna i somras.

– Han fanns på vår radar väldigt tidigt. Det blev klart efter vi träffat Thomas att han passade perfekt in efter våra kriterier.

– Han är en manager av högsta snitt och jag tror att vi har fått precis rätt man. Jag tror att alla som stött på honom, speciellt spelarna i A-laget, är imponerade av hur han jobbar kring träningsplanen och hur han tar sig an jobbet. Han är mycket flitig, väldigt detaljerad och oerhört passionerad.

– Jag tror att vi alltid har vetat att han var en vinnare i hjärtat, men han har ett väldigt strukturerat och intelligent sätt med vilket han tar sig an matcherna.

– Förberedelsen har varit superb. Det är inte bara viktigt att vara duktig på att studera spelet, det är också viktigt att veta hur man förmedlar det till spelarna.

– Det här är en klubb som förtjänar en tränare som skulle krypa över krossat glas för att vara här. Thomas har förstått det direkt. Han ser det som en enorm ära att jobba här. Jag tror att du behöver någon som här helt hängiven, och det är nyckeln.

– Det finns en bra atmosfär och känsla av sammanhållning i truppen just nu, och det kommer i grunden från tränaren.

Kommentera