Straffhjälten Silvestri om segern och livet i Leeds

27 oktober, 2016 - Fredrik Karlsson

Med tre av fem räddade straffar under tisdagens match mot Norwich blev den stundtals kritiserade Marco Silvestri en stor hjälte och i dagens Yorkshire Evening Post berättar han om matchen.

Efter att ha släppt in den första straffen var italienaren sedan iskall under tisdagens straffläggning när han stod kvar mitt i mål och mer eller mindre boxade undan Pritchards straff.

Silvestri hade, tillsammans med sin fru, granskat Norwich tidigare straffar innan matchen och var säker på sitt beslut.

Jag sa åt henne att han (Pritchard) kommer skjuta i mitten ikväll. Tanken var att stå kvar, men när du väl är där så är det svårt att så still. Om han skjuter till höger eller vänster så står du utlämnad där. Det är svårt och jag tror inte att jag kommer göra det något mer efter det var hemskt. Men jag räddade den.

Målvakten bjöd även på en enastående räddning på gästernas femte straff där han dök ner till stolproten för att rädda straffspecialisten Robbie Bradys försök. Silvestri själv trodde dock att han hade misslyckats.

När jag rörde den så tänkte jag ”åh nej den har gått in” eftersom jag inte såg bollen. Jag vet inte vad som hände.

Trots att han var iskall på linjen så stod Silvestri och blundade under fyra av Leeds fem straffar. Den enda han kollade på var den från Kemar Roofe, och det hade sin anledning.

– Jag kollade på Roofes straff eftersom han har skjutit mycket på mig under träningarna och jag var helt säker på att han skulle göra mål. De andra kollade jag inte på.

När Silvestri fått chansen den här säsongen har han stått för klart habila insatser, men tror trots det att chansen för att han ska bli det nya förstavalet är liten för tillfället.

Det är svårt just nu eftersom laget gör bra ifrån sig och i Championship har vi en bra position i tabellen. Det är svårt att byta målvakt. Men jag är här och ger mitt allt under träningarna. Men jag förväntar mig inte att spela på lördag eller nästa lördag. Kanske i framtiden. Jag vet inte.

Att 25 åringen trivs i Leeds råder det dock ingen tvekan om, även om han erkänner att han behöver mer speltid.

Jag älskar den här klubben och jag älskar staden. Det här är den första stora klubben i min karriär så jag tycker att Leeds är väldigt viktigt för mig. Vi har ett bra lag och jag tror att vi har en chans att visa hela England något den här säsongen.

Men problemet är att jag behöver spela och om inget förändras här så vet jag inte vad som kommer hända.

Kommentera