Styrelsen står bakom Christiansen

16 november, 2017 - Fredrik Karlsson

Mantrat från styrelsen under sommaren var långsiktighet, och trots flera svaga resultat på sistone tycks man fortsatt stå fullt bakom Thomas Christiansen.

Ligafotbollen står för dörren igen ännu ett landslagsuppehåll. I skymundan av kvalbedrifter har Christiansen haft två veckor på sig att åtgärda de brister som gäckat Leeds på sistone. Spelet har hackat på det kollektiva såväl som på det individuella planet.

Tanken inför den stundande matchen har varit att det vore höjden av ironi om Middlesbrough, ledda av Garry Monk, skulle bli laget som såg till att Christiansen blev av med jobbet. Men klubbens VD Angus Kinnear berättar i en intervju med Yorkshire Evening Post att Christiansen fortsatt har styrelsens fulla förtroende.

– Thomas framstår som en väldigt trevlig person, och han är en väldigt trevlig person, men väldigt seriös när det kommer till fotbollen. Han är kompromisslös och väldigt tydlig med sina krav på vad vi behöver leverera för att uppnå framgång.

– Anledning till varför ingen press har satts (från styrelsen) är för att Thomas sätter den på sig själv. Det finns ingen här som kräver lika mycket som honom.

– Thomas är väldigt positiv. Jobbet blir tuffare vid såna här lägen, när du behöver behålla självförtroendet. Men hans styrka är att han redan levererat resultat med det här laget. Han har visat att det kan fungera så det är inte som att han ber spelarna göra något som de inte gjort förut.

– Det säger mycket om Thomas att han inte en enda gång har kritiserat truppens kvaliteter. Det hedrar honom eftersom det hade varit en enkel ursäkt. Han fick ärva en stor del av den här truppen men han vet och har sett vad de är kapabla till.

Där tidigare ägaren Massimo Cellino var väldigt snabb på att ge underpresterande tränare sparken, vill den nuvarande styrelsen med Andrea Radrizzani i spetsen jobba långsiktigt i samtliga aspekter av klubbens drift och Kinnear menar på att man redan kan se effekter av den nya mentaliteten.

– Efter att ha varit i klubben i fem månader nu kan jag ärligt säga att bristen på stabilitet har varit ett problem på alla nivåer. Från de anställda som inte vetat hur deras framtid ser ut till de ständiga tränarbytena och budgetnedskärningarna.

– Alla i klubben märker av en tydlig vision nu och de har en bättre chans att prestera i en sådan miljö.

Det här tänket genomsyrar även matchförberedelserna när allt numer tas med i beräkningarna.

– Vid Thorp Arch (träningsanläggningen) är förberedelserna fantastiskt noggranna och väldigt metodiska. Inget lämnas åt slumpen ur ett kostperspektiv, ett konditionsperspektiv eller ett analysperspektiv.

– Alla de här grunderna behövs för att bli framgångsrika inom Championship- eller Premier League-fotboll.

Kommentera