Tack för säsongens LUSS-resa!

5 december, 2018 - Fredrik Karlsson

Då kan vi lägga ännu en mycket trevlig LUSS-resa bakom oss. Vi var runt 75 stycken på resan, vilket måste anses som väldigt lyckat med tanke på att det är så tidigt på säsongen! Det blev en dryg vecka med lussare i Yorkshire, där den första anlände redan på onsdagen och sista lämnade Leeds under torsdagen följande vecka. 

Flest personer anlände som vanligt på fredagen. Det verkade som att många råkade ut för stora förseningar under resan till Leeds inklusive mig själv med familj. Det slutade med en taxiresa från London till Leeds. 

Det dök upp runt 40 personer till upptaktsträffen i baren på Jurys Inn, mycket bra då många anlände sent under fredagskvällen. Det var som vanligt kul att träffa gamla Leedsvänner och inte minst de nya som var med för första gången. Leeds-Quizen vanns av Barbro Gustafsson, 2:a kom Emil Leo och 3:a Conny Augustsson.  Efter en dryg timme ramlade de flesta ut i Leedskvällen för mat och andra aktiviteter. Det slutade på Duck & Drake för rätt många i sällskapet.  Det var dessutom ett riktigt bra band som spelade. 

På lördagen vaknade vi till en perfekt dag med 7 grader varmt och där solen faktiskt tittae fram precis innan matchstart. Vi märkte sen hur många vi var, inte minst vid frukosten. Vi dominerade matsalen totalt, folk var riktigt laddade för match och vi var ett 30-tal som promenerade de 20 minuterna ut till Holbeck och HWMC.  Där anslöt sig fler och fler vartefter och när jag räknade fick jag ihop det till runt 55 lussare i baren som dessutom rymde ett skapligt gäng danskar och norrmän.  Många drog utåt Elland Road några timmar innan matchen började. Själva drog vi över till puben Golden Lion och träffade på några svenskar även där. Vi stannade och gick direkt till matchen därifrån. Matchtipset på Bristol C matchen vanns av Bengt Persson 

Matchen mot Bristol började rätt trevande och med handen på hjärtat var det en medioker första halvlek både på plan och bland publiken. Jag började bli lite nervös och orolig för de som var med för första gången, de var nog rätt besvikna. Men när vi sen blev en man mer var det som att trycka på en knapp, vi tog över totalt på plan och publiken kom igång rejält och när målen trillade in kände jag att ingen nog skulle gå därifrån besviken. Det blev många glada miner man stötte på inte minst i baren senare under kvällen på Jurys Inn.  

Söndagen var en grå och trist dag i Leeds, det duggade det mesta av dagen, så det blev shopping och många tog tåget till York. Några åkte till Skipton och ett mindre gäng tog sig an den beryktade ”Ale Train” Medan några helt enkelt tog det lite lugnt och vissa hittade lite nya pubar att besöka. 

Till måndagen hade vi reducerats med cirka 25 personer som hade åkt hem. Det blev mer shopping och många tog turen ut till Elland Road och handlade i Leeds-shopen inklusive vi själva med ett besök på närliggande puben Old Peacock. På kvällen blev det den traditionella och prestigefyllda bowlingen i en nyrenoverad bowlinghall. Vi blev 34 stycken som spelade därutöver 3 som tittade på. 8 stycken hade åkt till Burnley för att se Burnley – Newcastle.  Så utav de 50 som var kvar var det 45 som var med på de aktiviteten som tillhandahölls denna kväll, vilket var fantastiskt! Bowlingen blev en spännande affär där Conny Augustsson, drog till med 183 i sin första serie, vilket nog alla trodde skulle räcka till seger. Men icke, i sin 2:a serie slog en rookie från Göteborg vid namn Hans Jesander till med ett skapligt nytt LUSS-rekord med en serie på 245 poäng. Specialpriserna som Bengt hade klurat ut ihop med Nobelpristagaren i matematik gick till Mats Petersson, sedan var det en till som vunnit, men skrivit ett alias på scoretavlan och tyvärr gått iväg innan prisutdelningen! 

På tisdagen var det åter ”Game day”, där ett trist Leeds som visade upp sig redan från morgonstund. Regn skulle hålla i sig hela dagen tills någon timme innan match, vilket det också gjorde. Vi skulle starta upp på Old Red Lion, men tyvärr har puben gått i konkurs och det är tveksamt om det finns någon mer som vågar sig på att öppna den igen. Så vi fick snabbt ändra till Adelphi istället. Ett trevligt ställe det också, problemet är att rummen var så små, så vi kunde inte sitta tillsammans allihopa, men det kom 31 stycken dit, vilket var bra med tanke på hur det regnade. Det blev lite problem när vi skulle ta oss vidare till Golden Lion i Beaston då regnet fortsatte och det var omöjligt att få tag på en taxi. Därför spittrades vi där och några började gå utåt. Själva fick vi en taxi efter 20 minuter, så det blev ett reducerat blött gäng som möte upp på Golden Lion. Jag tror vi var runt 20 stycken som mest. Vi stannade där tills regnet upphörde och gick till stadion direkt. Vi hade under fredagen haft en insamling till 2 biljetter som vart över, då 2 personer hade fått ändrade planer och fick åka hem. Så de 2 biljetterna hade vi tänkt skänka till några som kanske inte hade ekonomiska möjligheter att gå på Leedsmatcher längre, men det sket sig. Jag försökte över allt att lämna ifrån mig dem. Närmast var barägaren på Golden Lion, men han backade i sista stund. Så efter att ha försökt ute vid arenan gav jag dem till en kvinnlig steward som skulle se om hon kunde ge bort dem till någon. Så jag vet inte hur det gick. Men aldrig mer att jag ger mig på något sånt, intresset för en fribiljett till en Leeds match, var tyvärr inte stort! 

Matchen påminde otroligt mycket om Bristol matchen i 1:e halvlek. Spelet låste sig, publiken var väl något bättre i andra var det de 2 byten i halvtid som gjorde susen, vilken skillnad i fart på anfallen det blev! Det var som ett helt nytt Leeds på plan. När Dallas rakade in returen till 1-0 var det en sån skön känsla i kroppen och jag kände då att det skulle gå vägen tills vi plötsligt, när matchen nästan var slut, fick en straff emot oss. Efter en stund, när det hade gått upp för alla att det var straff, blev det knäpptyst på arenan. Folk hamnade i chocktillstånd. Men den tystnaden bröts direkt när Peacock-Farrell räddade straffen. Det kunde inte bli ett bättre slut på en mycket trevlig LUSS-resa! Vinnare av tipset på Reading-matchen blev 2 stycken: Emil Leo och Christer ”Hartey” Gustafsson                          

För de flesta blev det inte så mycket firande efter matchen då nästan alla skulle lämna Leeds väldigt tidigt på onsdagsmorgonen! När vi åkte på eftermiddagen var det bara några få kvar. 

Vill tacka alla som var med på resan och de som hjälpte till. Hoppas alla har haft en härlig upplevelse som de tar med sig hem. Jag har pratat med Jurys Inn efteråt, de var nöjda med oss och det enda debaclet var drinkbiljetterna som det strulade med. Det ska inte upprepas sa de och de hoppas också att så många som möjligt utnyttjar deras hotell även i framtiden, vilket även jag gör. Det blir svårt att arrangera tillställningar på resan om alla bor på olika hotell i stan. Hoppas vi ses igen framöver! Finns det synpunkter eller förslag med mera till kommande resor, så hör av er! 

Med vänlig hälsning,

Steen Hansen 

1 Kommentar

  1. Mats

    Hoppas alla hade en härlig resa men med 6 p i bagaget hem så var allt toppen förstår ja. Tyvärr passade det inte för oss just detta datum men kommer är det planerat en resa i vår, minst en resa per år får det bli Vi är några som tittar på datum/motstånd men ska det bli en LUSS resa så vore det ju ännu roligare.
    Mats Askersund

Kommentera