Taylor: Det är underbart att vara tillbaka

5 mars, 2017 - Fredrik Karlsson

Han har varit på skadelistan sedan 2016, men nu är comebacken äntligen nära för Charlie Taylor som reflekterar över sin tid utanför matchtruppen.

Vänsterbacken lämnades utanför det lag som besegrade Birmingham i fredags. På tisdag väntar Fulham och även om Berardi är det förväntade startalternativet så är det ingen omöjlighet att Taylor får en plats på bänken.

Taylor själv är glad över att vara i spelskick igen och berättar att han saknat umgänget med lagkamraterna.

Det är underbart att vara tillbaka. Det har tagit lång tid och man saknar att träna med grabbarna varje dag.

Det här är det längsta spelavbräcket som jag haft under min professionella karriär så det har varit väldigt frustrerande stundtals. Men läkarteamet har varit lysande och jag är glad över att vara tillbaka.

Under träningarna känner jag mig pigg och stark och jag kan inte vänta tills jag får börja spela matcher igen. Jag har uppenbarligen ingen rätt att kliva rätt in i startelvan. Gaetano Berardi har gjort ett fantastiskt jobb i en position som inte är hans föredragna, men han har fått det att se naturligt ut. Han har spelat vänsterback bättre än vad jag skulle kunna spela högerback.

Ser man på statistiken ligger faktiskt Berardi aningen framför Taylor sett till den defensiva biten. Där Taylor emellertid saknas är uppåt i planen där han hittills skapat betydligt fler chanser än Berardi som dock går från klarhet till klarhet i det avseendet.

Kommentera