Tränarstaben spikad

5 juli, 2016 - Fredrik Karlsson

monkbeattieUtnämningen av James Beattie som hjälptränare i A-laget var den sista biten som saknades för att pussla ihop tränaruppsättningen menar Garry Monk som nu ser fram emot att jobba intensivt under återstoden av försäsongen.

Sedan Monks tillträde som manager för klubben har det kommit in tre tillskott till tränarstaben där det först var Pep Clotet som anslöt som assisterande tränare. Han efterföljdes strax därefter av målvaktstränaren Darryl Flahavan och i slutet av förra veckan cementerades alltså staben när James Beattie plockades in.

Garry Monk är nöjd över tillskotten och menar att en viktig del var att de arbetat med honom förut och förstår hans sätt att se på fotbollen.

Allt är redo nu, jag har tränarstaben ordnad som jag vill och är nu redo att arbeta. Grabbarna som jag har plockat in har erfarenhet av att arbeta med mig och förstår vad jag kräver. Det är viktigt att ha de relationerna.

Tränarna som redan fanns här har också varit kanon och jag tycker att vi har lyckats utforma en väldigt bra uppsättning av tränare.

Monk berättar vidare att även om det återstår mycket arbete så har spelarna redan börjat ta in och acceptera hans spelstil.

Vi har mycket att jobba på, men än så länge har det gått bra. Alla har kommit tillbaka i bra form och de har tagit åt sig av informationen jag gett dem.

Laget befinner sig för tillfället i Irland för ett träningsläger.

Kommentera