Vieira frodas hos Leeds

10 november, 2016 - Fredrik Karlsson

Den här säsongens stjärnskott Ronaldo Vieira blev rubrikernas man när han avgjorde på stopptid mot Norwich senast. Mittfältaren berättar nu för Yorkshire Evening Post om säsongen så här långt.

Något oväntat fanns Vieira med i startelvan redan till säsongens första match, mot QPR. Där gjorde ynglingen ett helt okej jobb men också bjöd motståndarna på straffspark efter en valpig tackling.

Sedan dess har Vieira gått från klarhet till klarhet. I september skrev han på ett nytt treårskontrakt med klubben, i oktober slog han den avgörande straffen när Leeds avancerade i ligacupen och senast blev han alltså matchvinnare mot Norwich med en riktig pärla till avslut.

18 åringen har redan gjort åtta starter för klubben och är tacksam för varje minut.

Det känns väldigt bra och jag trodde aldrig att jag skulle vara involverad så mycket med A-laget som jag varit den här säsongen. Det är något annorlunda för mig, men jag försöker vänja mig vid det och det har gått bra så här långt.

Precis som många av sina lagkamrater talar även Vieira om den fina stämningen som infinner sig på Elland Road för tillfället, men håller också upp ett varningens finger för att inte ta ut någonting i förskott.

Omklädningsrummet surrar för tillfället och atmosfären är bra. Vi känner att vi gör bra ifrån oss men får inte gå händelserna i förväg. Alla är fast beslutna att jobba hårt och fortsätta så.

 – Bara för att vi ligger på kvalplats för tillfället betyder det inte att vi kommer stanna där. Vi kommer bara jobba vidare och se vart vi hamnar.

Kommentera