Vieira kämpar med senskada

24 oktober, 2017 - Fredrik Karlsson

Ronaldo Vieira har spelat sparsamt hittills under säsongen. Rapporter har gjort gällande att det handlar om en mindre knäskada. Men Yorkshire Evening Post rapporterar idag att det rör sig om tendinit.

Tendinit är en senskada som ofta uppstår genom överansträngning. Unge Vieira matchades för fullt förra säsongen under Garry Monk och första säsongen med A-lagsfotboll tycks ha suttit sina spår.

Under den senaste landslagssamlingen med u20-landslaget stannade Vieira i Leeds för att vila sig från skadan och i en intervju med Yorkshire Evening Post medger han att skadan gäckat honom sedan förra säsongen.

– Jag kan spela med skadan men ville inte åka iväg med England eftersom det var lite ömt. Jag stannade hemma och jobbade en del med den och det känns bra nu.

– Jag kämpade med mitt knä förra säsongen med, men spelade igenom det. I år har det blivit lite värre. Det är kanske det som dragit ner mig men jag har hållit huvudet nere och fortsatt jobba och jobba, försökt slå mig in i laget.

I senaste matchen mot Bristol City dominerade Vieira mittfältet och hyllades av deras tränare som sade att Vieira ”styrde showen.”

Det har spekulerats en hel del varför Vieira fått så begränsat med speltid under säsongen. Men här får vi åtminstone delvis ett svar. Förhoppningsvis kan talangen jobba sig igenom skadan och fortsätta bjuda på insatser som i lördags.

1 Kommentar

Kommentera