Vieira tar sikte mot startelvan

2 augusti, 2016 - Fredrik Karlsson

Försäsongens genombrottspelare, Ronaldo Vieira, fick kröna sommaren med att bli utsedd till matchens spelare i 2-1 segern mot Atalanta på Elland Road i lördags.

Den talangfulle mittfältaren har verkligen tagit för sig försäsongsmatcherna och har helt sonika blivit tilldelad allt fler minuter på planen. Och när den riktiga säsongen nu drar igång sätter 18 åringen siktet mot att behålla sin plats i A-laget.

Jag var överlycklig över att bli utsedd till matchens spelare i min första match med A-laget på Elland Road. Jag har varit med A-laget under hela försäsongen och jag vill stanna här med dem. Vi får se hur det går.

Det är en ung trupp men samtliga står bakom dig och dem klagar inte när du gör ett misstag. Jag tappade bollen i lördags och det slutade med att de (Atalanta) gjorde mål, men alla sa ”Upp med huvudet Ronnie, kör på.” Det är bra för laget.

Tränaren säger åt oss att vara modiga. Jag gav bort bollen men jag höll huvudet högt och körde vidare. Jag var tvungen att glömma det och prestera bättre.

Kommentera