Wolverhampton – Leeds United 0-1

22 oktober, 2016 - Robin Persson

Leeds United närmar sig playoffplatserna i The Championship efter en 1-0 seger över Wolves på Molineux Ground under lördagseftermiddagen.

Den spanske bolltrollaren Pablo Hernandez åkte på en lättare smäll mot Wigan senast och tvingades stå över den här matchen. In kom istället den egna talangen Ronaldo Viera, medan övriga laget var oförändrat.

0-1 Självmål (Silvio 73′)

Wolves: Ikeme, Doherty, Pereira, Edwards, Batth, Dicko, Costa, Bödvarsson, Teixeira, Saiss, Hause.
Bänk: Lonergan, Stearman, John, Coady, Oniangue, Gladon, Cavaleiro.

United: Green, Ayling, Bartley, Jansson, Taylor, Vieira, O’Kane, Phillips, Sacko, Roofe, Wood.
Bänk: Silvestri, Cooper, Antonsson, Doukara, Grimes, Coyle, Mowatt.

Domare: Stuart Attwell

Publik: 23,607 (2,452 Leeds)

Första halvlek

Premier League domaren Stuart Attwell höll i pipan denna eftermiddag och fick det genast hett om öronen. Leeds skulle förmodligen haft en straff redan i den 10:e minuten då Kyle Bartley blev knuffad till marken av Wolves-spelare i samband med en frispark från Kalvin Phillips, men rättsskiparen vinkade avvärjande.

Hemmalagets kvicke anfallare Nouha Dicko var tillbaka från en svår knäskada och oroade Rob Green och Leeds-försvaret flera gånger i den första halvleken genom att hitta fina ytor. Joao Teixeira spelade in bollen i straffområdet på just Dicko som kom till avslut, men det blockerades superbt av Pontus Jansson. Wolves pressade på och portugisen Helder Costa fick se sitt skottförsök stryka strax över ribban.

Halvleken bestod av mängder med felpass från båda lagen, men strax innan halvtidsvilan skulle tempot höjas och de kvalitativa målchanserna också avlösa varandra. Leeds kapten för dagen Kyle Bartley hittade fram med en långboll till Hadi Sacko som sprang sig helt fri med Carl Ikeme i Wolves mål. Som så många gånger förr brände Sacko dock läget och dundrade bollen i ribban istället för att gå på placering.

Rob Green fick sedan göra en fin räddning på ett avslut från Teixeira innan det åter svängde åt andra hållet och Roofe sumpade ett fint inspel från Charlie Taylor på vänsterkanten. Precis innan Attwell skulle blåsa för halvtid hittade Wolves fram med bollen till Helder Costa i farligt läge, men Pontus Jansson stod åter igen för en jättebrytning. Lagen gick in till halvtidsvilan med ett mållöst resultat.

Andra halvlek

Med dryga timmen spelad kom ännu ett kontroversiellt domslut där Leeds nekades en straff. Den för dagen lysande Eunan O’Kane stod för en soloräd från mittfält till anfall och hittade in med bollen på Chris Wood i straffområdet som enligt kommentatorerna på BBC Radio Leeds blev solklart nedgjord.

Wolves Costa fortsatte prova lyckan med långskott och var så när på att hitta krysset med ett försök från 20-25 meter. Matchen fortsatte att svänga åt båda håll och snabbe Sacko fick fram bollen till Wood som fick iväg ett snabbt avslut på mål som kunde räddas skickligt av Ikeme.

Målnollan i matchen skulle dock komma att spräckas och det genom ett självmål i den 73:e minuten. Hadi Sacko visade stor beslutsamhet och tog sig förbi Wolves ytterback Matt Doherty, varpå bollen spelades in i straffområdet och försvararen Silvio oturligt var siste man på bollen.

Med tre minuter kvar av matchen hade Chris Wood ett gyllene läge att punktera tillställningen efter fin framspelning av Kemar Roofe, men Nyzeeländarens avslut sköts över från nära håll. I sedvanlig ordning blev det nervöst på sluter och Wolves brände ett jätteläge på övertid, men till skillnad mot Wigan-matchen lyckades man reda ut stormen och greja tre poäng.

Matchens lirare: Eunan O’Kane

Här näst väntar Norwich City på tisdag kväll i Ligacupen hemma på Elland Road, skall vi gissa på ett reservbetonat lag där? Min gissning är att Garry Monk låter större delar av laget vila inför lördagens viktiga ligamöte med Burton Albion, även det hemma på hemmaplan. Vinst där och Leeds United kan gå upp på playoffplats!

Kommentera