Wolverhampton Wanderers – Leeds 4-1

22 november, 2017 - Fredrik Karlsson


Det blev en total utskåpning ikväll när ett decimerat Leeds plockades isär av ett inspirerat Wolves.

Inte helt oväntat valde Christiansen att köra vidare på det vinnande konceptet från senast och gjorde inte förändringar i laget som besegrade Middlesbrough. Till bänken återvände Stuart Dallas från den skada som höll honom från spel i lördags.

1-0 Douglas (15’)
2-0 Cavaleiro (26’)
2-1 Alioski (48’)
3-1 Jota (72’)
4-1 Costa, straff (76’)

Wolves (5-2-3)
Ruddy: Doherty, Bennett, Coady, Boly, Douglas: Saiss, Neves: Cavaleiro, Bonatini, Jota

Bänk
Norris, N’Diaye, Batth, Costa, Price, Miranda, Enobakhare

Byten
Costa in – Cavaleiro ut (68’)
Price in – Saiss ut (81′)
N’Diaye in – Neves ut (81′)

Leeds (4-2-3-1)
Lonergan: Ayling, Jansson, Cooper, Berardi: Vieira, Phillips: Sáiz, Hernandez, Alioski: Roofe

Bänk
Wiedwald, Pennington, Shaughnessy, O’Kane, Anita, Dallas, Ekuban

Byten
Ekuban in – Roofe ut (68’)
O’Kane in – Hernandez ut (68’)
Dallas in – Sáiz ut (77’)

Domare: Geoff Eltringham
Varningar: Vieira x2, Phillips, Alioski (Leeds)
Utvisningar: Vieira (Leeds)
Publik: 28,914 (2,300 Leeds)

Matchrapport

Leeds såg trygga och välbalanserade ut under matchens inledning, men ett individuellt misstag av Gaetano Berardi gjorde att han hamnade i underläge ändå. Schweizaren drällde med bollen på sin vänsterkant och tappade den till Cavaleiro som tog fart mot mål. Liam Cooper lämnade inget val än att dra omkull portugisen och den efterföljande frisparken borrade vänsterspringaren Barry Douglas in i krysset.

Målet gav Wolves en helt annan fart och det dröjde inte mycket mer än tio minuter innan man dubblade ledningen. Den här gången var det Jota som vände bort Vieira på mittfältet innan han hittade Cavaleiro som smällde in 2-0 bakom Lonergan.

Det är med stor trygghet som man kan säga att Leeds var utspelade i den första halvleken. Men man lyckades hålla siffrorna till 2-0 och tidigt i halvlek nummer två kom en oväntad reducering. Det var Gjanni Alioski som skrev in sig i målprotokollet för tredje matchen i följd när han på volley mötte ett fint inspel för Sáiz och tryckte in bollen otagbart bakom Ruddy i hemmaburen.

Leeds spelade med mer självförtroende efter målet, men åkte på ett nytt bakslag efter en dryg timmes spel när Ronaldo Vieira kom snett in i en glidtackling på Jota. Domaren fiskade upp det gula kortet, mittfältarens andra för matchen, vilket innebar utvisning och numerärt överläge för hemmalaget under återstoden av matchen.

Följaktligen kom så också spiken i kistan strax därefter när Jota bröt igenom. Mittfältaren kom en-mot-en med Lonergan och chippade kallt bollen över den utrusande målvakten och in i mål.

4-1 kom bara någon minut senare efter att Lonergan dragit omkull Bonatini. Domaren pekade omedelbart på straffpunkten och därifrån gjorde inte inhopparen Costa något misstag.

Mer lidande än så besparades Leeds emellertid som nu får ladda batterierna inför en minst sagt tuff bortamatch mot Yorkshire-rivalerna Barnsley på lördag.

Kommentera