Wood: Jag önskar att jag visste hemligheten – då skulle jag kunna sälja den

18 januari, 2017 - Fredrik Karlsson

Målen öser in för lagets anfallare Chris Wood för tillfället. Efter ett nytt mål senast mot Derby talar nyzeeländaren om tålamod och självförtroende i en intervju med Yorkshire Evening Post.

Woods mål mot Derby blev hans 17e för säsongen såhär långt. Efter en hårt kritiserad inledning har målen sedan dess trillat in på rullande band och trots en rad missade chanser för laget i den senaste matchen kände sig Wood alltid säker på att målet skulle komma.

Jag önskar att jag visste hemligheten – då hade jag kunnat sälja den. Det är bara en av de där sakerna, du måste fortsätta försöka och inte bli besviken eller nedstämd. Du vet att det kommer komma. Barts (Bartley) hade tre eller fyra lägen och bollen studsade från hans knä och sådana grejer. Han sa åt mig ’gå på första stolpen den här gången, så går jag på bortre.’ Sen var det pang, mål. Han var lite upprörd!

Vi har alltid en matchplan. Vi försöker alltid lura in motståndet i en fälla och förhålla hos till matchplanen oavsett vad som händer. Det är vad som har gett oss framgång än så länge.

Men trots den uppenbara framgången i ligaspelet vägrar 25 åringen tänka på uppflyttning än och menar att det är lättare att behålla en bra ligaposition om man bortser från den stora helheten.

Jag har gjort det hela min karriär. Jag märker att det är det bästa sättet att hantera saker. Det finns ingen poäng med att gå händelserna i förväg genom att säga ’oj, kolla på tabellen’. Alla kan slå alla. Den här ligan är ökänd för det och vi har en lång väg att gå. 20 matcher kvar.

Jag har varit i uppflyttningslag förut. Du tänker inte riktigt på det. Du fortsätter bara spela och njuta av matcherna, vinna matcherna, göra mål, hålla nollan. Det är vad grabbarna gör här.

– De kommer glada till träningen, de gillar att spela och om man gör det får man se resultat på planen. Där är vi nu.

Kommentera